Въпроси и отговори

Вашата застрахователна полица е изцяло електронна. Веднага след като заплатите начислената застрахователна премия ще получите на указания имейл подписан с електронен подпис документ – застрахователна полица – и Общи Условия на застраховката. Можете да разпечатате полицата или да я съхраните на мобилно устройство. Ще Ви е необходим номера на застрахователната полица и телефона за асистънс при необходимост.

Чрез EPAY.BG или с кредитна карта. След като попълните данните за пътуването и пътуващия и изберете покритие ще Ви бъде начислена застрахователна премия. Можете да я платите чрез системата за онлайн разплащания EPAY.BG или с кредитна карта. Ние няма да имаме достъп до Ваша финансова информация, ще получим единствено потвърждение за извършеното плащане.

Зимни спортове означава ски в каквато и да е форма, включително сноуборд, каране на ски по снежна покривка, каране на ски на изкуствена писта, алпийски ски, каране на ски по ледници, ски бягане или ски туризъм, ски състезания, моноска, ски скокове, скибобинг, ски акробатика и каскади, хелиски, кънки на лед, използване на шейни, моторни шейни, снегомобили, бобслей, тобогани и др.

Застрахователя определя като Водни спортове следните дейности: Рафтинг, спускане с кану или каяк по речни бързеи, уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски, плуване, ветроходство, гмуркане с шнорхел.

За Дейност на открито се приемат: Посещаване на забележителности, извънкласни училищни дейности („зелено училище”) или групови фирмени дейности (тийм-билдинг), без изброените да включват елементи на екстремни или високорискови спортове.

Можете да платите чрез системата за онлайн плащания EPAY или  с банкова карта /кредитна или дебитна/, издадена от българска банка. Плащането се извъшва през сайта epay.bg, който притежава сертификат за сигурност „Level 1 Service Provider“ от VISA и MASTER CARD. Ние нямаме достъп до никаква финансова информация.

Да, застраховката „Злополука при туризъм или спорт“ се приема от Планинската Спасителна Служба.
Не забравяйте да отбележите правилната опция ако ще практикувате каране на ски или сноуборд.

Вашата застрахователна полица е изцяло електронна. Веднага след като заплатите начислената застрахователна премия ще получите на указания от вас имейл застрахователна полица и Общи Условия на застраховката. Те са подписани с електронен подпис. Можете да разпечатете полицата и да я приложите към документите си.

Можете да добавите няколко ползващи лица към титуляра на полицата и те ще ползват същото застрахователно покритие.

Договора за възлагане е изискван от закона писмен документ, с който клиента възлага на застрахователния брокер да го представлява пред застрахователните компании, да изисква оферти, да съдейства при застрахователно събитие и да защитава интересите на застрахования. Договора се подписва за всички доброволни застраховки..

Договора за възлагане не поражда задължения за Вас. Той представлява Вашето писмено съгласие застрахователният брокер да сключва и обслужва избраните от Вас застрахователни продукти и е задължителен съгласно Кодекса за застраховане.

Зелената карта е неотменна част от Гражданската отговорност на автомобилиста. Тя се издава до срока, за който е заплатена премията по застраховката. Т.е. ако застраховката ви е разсрочена на 2 вноски, ще получите Зелена карта, валидна да срока на първата вноска, а след като заплатите втората вноска, ще получите нова Зелена карта с новия срок на валидност.

Ще получите стикер, контролен талон и Зелена карта с валидност до срока на заплатената вноска. Т.е. ако застраховката ви е разсрочена на 4 вноски, ще получите стикер, талон и Зелена карта валидни до края на първата вноска. След заплащане на поредна дължима вноска по полицата, ще ви бъдат изпратени нов стикер, талон и Зелена карта със сътветната дата на валидност. Моля, имайте в предвид, че само първите документи, които ви изпратим, са с безплатна доставка.

Можете да изтеглите и се запознаете Общите условия на застраховка Злополука при туризъм и спорт в България от тук:

ОУ Злополука при туризъм и спорт в България

Копие на Условията ще бъде изпратено на имейла Ви при сключване на застраховката.

Можете да изтеглите и се запознаете Общите условия на застраховка Злополука Пoмощ при пътуване в чужбина – ТРАВЕЛЕР от тук:

ОУ Пoмощ при пътуване в чужбина – ТРАВЕЛЕР

Копие на Условията ще бъде изпратено на имейла Ви при сключване на застраховката.

На големия регистрационен талон е отбелязан на поле P.1. В повечето случаи е отбелязан точният обем: примерно 1791 cm3 и в този случай в тарифите това се води двигател с обем „до 1800 см3“.

Стикерът и контролният талон са нераделна част от Вашата застрахователна полица Гражданска Отговорност, влизат в цената и Вие ще ги получите заедно с полицата си.

Вашата застраховка Гражданска Отговорност е с валидност 1 календарна година (12 месеца).

Цените за Гражданска отговорност, за една и съща компания, трябва да се еднакви навсякъде, тъй като КФН забрани отстъпките от 08.12.2010. Ако някъде видите по-ниска цена, е редно да сигнализирате КФН за нарушението.

Застраховката Травълър – Помощ при пътуване в чужбина покрива:

 •  медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване, спешно зъболечение, разходи за репартиране и смърт вследствие злополука;
 •  загуба или забавяне на багаж;
 • дневни пари за болничен престой;
 • разход за посещение при продължителна хоспитализация;
 • разходи за телефонни разговори при хоспитализация;
 • разходи при удължаване на престоя в резултат на акутно заболяване;
 • разход за предсрочно завръщане поради смърт или заплаха за живота на близък роднина;
 • разходи при откраднати или загубени документи;
 • разходи за правна защита;
 • обща гражданска отговорност.

Детайлно изброяване на рисковете и условията за покриването им са посочени в Общите условия на застраховката.

Да. Важно е да знаете, че ако застрахования се намира в чужбина, застраховка „Травълър – Помощ при пътуване“ влиза в сила 15 дни след издаването ѝ!

Не се покрива лечение на наранявания вследствие упражняване на следните дейности/спортове: парашутизъм, алпинизъм, планинарство (където нормално се използват въжета или водачи или се извършва изкачване на височина над 4000 м.), парапланеризъм, мотоциклетизъм, бънджи скокове, скално катерене, безмоторно летене, летене с балон, летене със самолет (освен ако не пътува като редовен пътник), гмуркане на големи дълбочини (над 10 метра) или без придружаващ лицензиран инструктор, каране на ски или сноуборд извън ски писти или не под наблюдение или указания на местно ски училище или оторизиран за това орган и други екстремни спортове, включващи повишен риск от нараняване, състезания от всякакъв вид, тренировки за състезания, както и професионално упражняване на всякакви спортове.

Куриерската фирма, с която работим е Спиди АД.

Доставката на застрахователната полица до посочения от Вас адрес е напълно безплатна за територията на цялата страна.

Нашите консултанти ще се свържат с Вас в рамките на 15 дни преди датата на следващата вноска по застрахователната Ви полицата.

Не. Може и друг от ваше име да плучи полицата.

  Задайте въпрос

  captcha

  Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
  БУТОН