Новини

10 от най-откачените искове по травъл застраховки

най-откачените искове по туристическа застраховка травълър

Сезонът на пътуванията до екзотични дестинации е в разгара си, а колкото повече пътуващи, толкова повече интересни истории покрай тях. Така е и при застрахователите. Не всички се приемат весело, но някои искове на клиенти по застраховки Травълър искрено развеселяват служителите в офисите в студените зимни дни. Публикуваме ви 10 особено забавни иска, събрани от британския сайт Wanderlust. И ние добре се посмяхме с тях.

  1. Баща се опитал да получи обезщетение, защото фризьор направил смешна прическа на сина му тийнейджър по време на ваканция в Испания. Той твърди, че бил така разстроен от случилото се, че това провалило цялата ваканция на семейството.
  2. Британски младеж на ваканция в Атина така се разсеял от гледката на група туристки по бикини, че се блъснал в автобусна спирка и си счупил носа. Застрахователната компания покрила медицинските разходи – все пак това си е злополука.
  3. Австралийка се оплакала, че провалена романтична среща във Франция ѝ объркала цялата ваканция и поискала обезщетение. Но каква ли е цената на едно разбито сърце? Никой не знае. Застрахователната компания е отказала обезщетение.
  4. Двойка британци били нахапани от бълхи по време на ваканцията си в Париж и така се стресирали, че си тръгнали преждевременно след едва два дни и изгорили дрехите си, щом се прибрали. Застрахователната компания отказала да плати иска им да покрие разходите за нови дрехи.
  5. Друго британско семейство пък се оплакало, че ваканцията им в Уелс била провалена от парашутист, който се приземил върху палатката им.
  6. След уикенд в Девън двойка пътуващи завели иск за увредена боя на автомобила им. Колата била облизана от стадо крави.
  7. Скиорка пристигнала в алпийски курорт, но била неприятно изненадана, че има съвсем малко сняг и не може да кара ски. Опитала се да получи обезщетение на стойност разходите по закупуване на новите си ски, но съвсем очаквано, такова било отказано.
  8. Тази случка е с по-благоприятен изход за ищците, макар също да е доста странно. Две деца изгорили видеокамерата на родителите си по време на ваканция в Корнуол и я заровили в пясъка, но не успели да се сетят къде точно. Застрахователната компания платила обезщетение.
  9. Британски турист изпуснал портмонето си в шахта в Израел. Пред застрахователната компания не завел иск за изгубените документи и пари, но настоял да му се платят медицинските разходи, защото бил ухапан от скорпион, докато се опитва да си извади портфейла.
  10. Турист в Южна Африка завел иск за медицински разходи след прекаран инфаркт. Застрахователната компания се съгласила на обезщетение, но отказала да плати и разходите за посещение на публичния дом, в който се случил инцидентът. А туристът настоявал, че не е останал доволен от резултата от посещението и затова си иска парите обратно.

И макар някои инциденти по време на пътувания да са повод за веселба в офисите на застрахователните компании, по-голямата част от исковете са свързани със сериозни основания и се изплащат без никакъв проблем. Затова, не забравяйте туристическата застраховка, преди да тръгнете на път.

Можете да я направите онлайн чрез WEBINS по всяко време на денонощието, в рамките на 5 минути.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН