Новини

4 неща, които можете да свършите, без да ходите до офиса на застрахователен брокер

онлайн застраховка онлайн застраховки

Предстои ви пътуване или някоя застраховка просто ви изтича. И се чудите как да намерите време да отидете да я подновите, при това в работно време. Или от няколко месеца се опитате да придвижите документите по щета, но все не намирате кога да отидете при застрахователя, за да занесете оставащите документи. Днес ще ви припомним няколко много полезни услуги, които почти винаги можете да получите онлайн, без да се налага да излизате от дома или офиса си.

Сключване на нова застраховка

На практика можете да сключите почти всякаква застраховка, без да се налага да се разхождате до офис. Особено, ако сте сключвали застраховки чрез този брокер и преди. Но дори и да не сте, много брокери вече са изключително гъвкави и дават възможност за изпращане на запитвания онлайн и дори финализиране на процеса по сключване на застраховката.

Най-популярно и лесно е да сключите застраховка Помощ при пътуване онлайн. За предимствата на тази услуга сме разказвали неведнъж, но можете да ги прочетете отново в тази статия. Можете да вземете застраховката буквално в нощта преди пътуването. Плащате  с кредитна карта или дебитна и получавате полицата директно в имейла си.

В някои случаи е възможно да сключите автоматично онлайн застраховка имущество, злополука и някои видове автомобилни застраховки. Чрез WEBINS към момента има възможност за онлайн застраховка имущество и злополука. Ако имате нужда от друга, винаги можете да ни пратите запитване и ще се постараем да ви обслужим максимално бързо. И разбира се – без да се разхождате до наш офис.

Като цяло, от каквато и застраховка да имате нужда, първата ви реакция трябва да е да изпратите запитване по имейл до застрахователния си брокер. За повечето масови застраховки ще ви поискат само да изпратите необходимите документи сканирани по имейла. И до няколко часа ще имате издадена полица. Която можете да получите по имейл или по куриер, в зависимост от характера на застраховката.

Подновяване на съществуващи застраховки

Ако ви изтичат полиците по Каско, Гражданска отговорност, застраховка имущество и др., не бързайте да тичате до офиса за подновяване. В много случаи брокерът сам ще ви напомни, че полицата изтича, и ще ви предложи да я подновите. Но дори да се сетите сами, трябва да знаете, че подновяването на съществуващи полици е дори по-лесно и опростено от сключването на нови. Защото застрахователният брокер, чрез който сте ги сключили, вече има данните ви и много бързо и лесно може да ги поднови, без излишна документация.

В повечето случаи брокерът ще ги поднови за вас, като ще ви изпрати фактура и указания как да извършите плащането. Разбира се, това може да стане по банков път или онлайн – както ви е удобно. Също така, при подновяване на съществуващи полици Вашият брокер ще може да види и дали няма възможност за прилагане на някаква отстъпка за лоялни клиенти. Застрахователните компании често дават такива бонуси при подновявания на полици, особено ако не сте регистрирали щети.

Завеждане и придвижване на щети

При почти всички щети все пак е нужен физически оглед на автомобила или имота, в който са нанесени. Но процесът от завеждането на щетата до нейното изплащане съвсем не представлява еднократна среща със застрахователя или брокера. Все пак, в повечето случаи можете да сведете разходките и физическите срещи до минимум.

Повечето застрахователни компании вече предлагат услугата онлайн уведомление за щети. Това означава, че можете по електронен път да съобщите кога и как е станал инцидентът, да попълните цялата необходима документация като данни за застрахованото лице/имот/автомобил, дори да изпратите снимки на щетата. Възможно е и да уговорите удобен за вас ден и час за оглед на щетата с цел спестяване на време. Ако сте изпратили документацията предварително, огледът ще мине максимално бързо.

След това, щетите обикновено не се изплащат автоматично и има още няколко стъпки. Ако става въпрос за Каско на автомобил, първо трябва да заведете щетата, автомобилът да бъде огледан, да изпратите оферта за ремонт от избрания сервиз, тя да бъде одобрена и едва тогава да изпратите автомобила за ремонт, сумата за който да ви бъде възстановена. Всичко това може да стане онлайн, само е необходимо да се информирате от застрахователя си какви документи и кога трябва да изпратите. В повечето случаи не е нужно да ходите до офиса, за да носите всеки документ. Следващата наложителна среща със застрахователя ще е евентуално за финален оглед на застрахования автомобил или имот, след ремонта.

Всякакви въпроси и консултации

Колебаете се дали да сключите дадена застраховка, дали тя е подходяща за вас или коя застрахователна компания да изберете? Не се колебайте да изпратите имейл до брокера си с конкретния въпрос. Той ще направи всичко възможно да ви отговори изчерпателно и невинаги е нужно да отидете до офиса и да се наредите на опашка, за да се случи това. А след консултацията, когато вземете решение, можете да попитате и дали избраната застраховка може да бъде сключена онлайн. За въпроси и консултации можете да се обаждате и по телефона – както ви е удобно.

Важно е да уточним, че изброените услуги се предлагат от застрахователи и брокери в повечето случаи, но не абсолютно винаги. Някои застрахователни компании или посредници не могат да се ангажират с всички тях и предпочитат да общуват лично с клиентите си. Ако все още не сте открили брокера, който ще се грижи за Вашето удобство, потърсете Инстрейд Застрахователен брокер.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН