Новини

Как да пътуваме така, че да НЕ се налага да ползваме застраховка Травълър?

Ако пътувате често в чужбина, вероятно вече сте си изградили навик винаги да си правите медицинска застраховка. Това е чудесно и в тази статия няма да ви посъветваме да спрете да я правите. А напротив – ще ви дадем някои съвети как да пътувате така, че да не се налага да ползвате застраховката. Защото тя е вашият план Б при непредвидени неприятности. Но дори да има план Б, никой не иска да има неприятности по време на пътуването си.

Пътувайте с изрядни документи и ги съхранявайте добре

Въпреки че застраховката може да покрива разходи при откраднати или изгубени документи, или разходи, свързани със забавяния от различно естество, постарайте се тези неприятни обстоятелства да не са възникнали по ваша вина. Преди да тръгнете, проверявайте си датите на изтичане на документите и непременно проверете какви точно документи са ви нужни за страната, в която отивате. Носете документите добре защитени, за да не се налага да прекарате половината пътуване в разходки и телефонни разговори с полицията.

Информирайте се за здравната обстановка в страната, в която отивате

Вероятно се досещате, че ако там, където отивате, е обявена грипна или друга епидемия, шансът и вие да се разболеете не е никак малък. И въпреки че застраховката ще ви покрие разходите за лечение, едва ли искате да прекарате ваканцията си в чуждестранна болница. Аналогично, информирайте се предварително какви са най-големите здравни рискове в страната, в която отивате. Напр. в някои тропически държави има по-голям риск да се разболеете от малария, жълта треска и др. заболявания. Направете си всички задължителни и препоръчителни ваксини и на място избягвайте най-рисковите места.

Спазвайте всички закони и правила в държавата, която посещавате

Това сериозно намалява риска от пътна или друга злополука. Не ходете извън обозначените туристически маршрути и не пренебрегвайте правилата за движение по пътищата. Съобразявайте се с абсолютно всички правила, дори да ви изглеждат безсмислени. Всяка държава си има особености и рискове и правилата не са поставени случайно, а именно за да предпазят гражданите и гостите от тези рискове. И въпреки че застраховката може да покрива разходи за правна защита, едва ли искате да се явявате на съд в чужда държава.

И все пак – не тръгвайте без застраховка! Колкото и да се пазите, никога не можете да бъдете сигурни в действията на другите или на природата. Можете да сключите застраховка Помощ при пътуване за по-малко от 5 минути, изцяло онлайн, чрез WEBINS.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН