Новини

Почивката възможна! Застраховка ТУРИСТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – гости на хотели

туристическа застраховка за българия

Вероятно вече сте свикнали да си правите застраховка при пътуване в чужбина, но правите ли го и по време на почивката в България? А за колко случая на провалена ваканция в България и в чужбина сте чували? Всички имаме поне един познат, чиято лятна почивка се е  превърнала в кошмар. И то не в чужда държава, а в нашата собствена. Затова и сключването на туристическа застраховка за България е не по-малко обосновано от застраховката за чужбина.

Защо ни е туристическа застраховка за България?

Да обобщим, ето няколко сериозни причини да се замислите за застраховка за туристи в България, преди да заминете на лятната си ваканция:

  • Злополука. Рискът да претърпите злополука в България и чужбина е еднакъв, а в някои случаи този у нас е дори по-сериозен. По-голямата част от летуващите в България се придвижват с автомобил. А шофирането по нашите пътища в пиков летен сезон е предизвикателство за всички. Катастрофите и задръстванията по магистралите са обичайна гледка. И не един и двама българи всяко лято стават жертви на инциденти на път за морето или на връщане.
  • Акутно заболяване. Имате познати, които са хванали летен вирус или някакво друго заболяване през ваканцията, нали? И въпреки че са здравноосигурени, вероятно са платили космическа сума за консултация с лекар, тъй като най-близкото здравно заведение, работещо със здравната каса, е поне на 50 км. За съжаление, това е честа практика в курортите ни, и застраховката ще покрие такива разходи, както и други медицински разноски, включително за болничен престой. Ако нямате застраховка, много е вероятно да платите лечението си по цени, адекватни за друга европейска държава с по-висок стандарт на живот.
  • Загуба/кражба/повреда на багаж. Дори да не пътувате със самолет и да няма риск да ви загубят багажа, кражбите по курортите не са рядко явление. А ако сте на море за седмица и повече, вероятно ще си вземете скъпи и важни вещи като лаптопи, фотоапарати и др.

Как да изберем застраховка?

Това са най-често срещаните неприятни ситуации по време на лятната почивка, а има и много други. Затова и ние ви съветваме да не тръгвате на море без застраховка. В момента Булстрад Виена Иншурънс груп предлага много актуален продукт – застраховка за туристи в България – гости на хотели. Тя може да бъде сключена както при организирани пътувания, така и при индивидуален туризъм. Действието ѝ е от датата на първата регистрация в туристически обект до последната регистрирана дата на пребиваване разширена с до 12 допълнителни часа. Застраховката е със следните покрития:

Основно покритие: Злополука. Смърт и трайна загуба на работоспособност вследствие на злополука

Допълнителни покрития: Медицински разходи при злополука или акутно заболяване. Кражба или повреда на личен багаж и пари. Гражданска отговорност към трети лица.

При желание или необходимост, застраховката за туристи на територията на България може да се сключи и с други допълнителни покрития, включващи пътна помощ, ремонти на автомобила, отмяна на пътуване и др. Свържете се с нас за повече информация и оферта.

Ако имате нужа от туристическа застраховка за чужбина, вземете я веднага, онлайн през WEBINS.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН