Новини

Как да сключим Гражданска отговорност онлайн

Сключването на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ онлайн е една от най-коментираните услуги, които се регулират в новия Кодекс за застраховането, който е в сила от 1 януари 2016 г. Тя тепърва ще става достъпна за голям брой клиенти в страната. Инстрейд Застрахователен брокер обаче предлага онлайн „Гражданска отговорност“ отдавна и всички наши настоящи и бъдещи клиенти могат да се възползват от услугата още сега, ако полиците им изтичат скоро. Това става чрез портала WEBINS, чрез който можете да сключите още няколко вида застраховки онлайн – имущество, туристическа застраховка, злополука. Ето как да сключите онлайн „Гражданска отговорност“ през WEBINS в няколко лесни стъпки.

1. Отидете на http://webins.bg/. Още на началната страница ще видите, че можете да сключите четири вида онлайн застраховки. Гражданска отговорност е най-отгоре, като в началото е необходимо да въведете само регистрационния си номер. Ако все още не го знаете, но искате да се ориентирате за цените, може да продължите и без да го въвеждате.

go1

2. Следващата стъпка е да въведете детайлни данни за Вашия автомобил, Вашия шофьорски стаж, предназначение на автомобила – за лично или служебно ползване. Въвеждате още предпочитанията си как да плащате застраховката – еднократно или на вноски. Добавяте и информация имате ли сключена към момента застраховка ГО и Каско и в коя компания. Последните данни са необходими, тъй като много застрахователни компании биха ви направили отстъпка, ако сте техни редовни клиенти или пък имате сключена повече от една застраховка при тях.

go23. След като въведете данните и натиснете бутона „Виж цените“ долу вдясно, ще видите всички оферти за ГО, които се предлагат чрез WEBINS. Така бързо и лесно ще можете да сравните цените на един и същ продукт, предлагани от различни компании. Към всяка оферта има и бутон „Инфо“. При натискането му ще видите още детайли за застраховката, включително отстъпки, свързани с нея, и условия за разширяване на покритието. Много компании дават отстъпка за застраховка Каско, ако сключите ГО при тях.

Важно е да уточним, че цените за Гражданска отговорност, за една и съща компания, трябва да се еднакви навсякъде, тъй като КФН забрани отстъпките от 08.12.2010. Ако някъде видите по-ниска цена, е редно да сигнализирате КФН за нарушението.

go3

4. След като прецените коя е най-подходящата за Вас оферта, натиснете бутона „Избери“. Така ще пристъпите към поръчване на застраховката и плащане. На следващата стъпка трябва да въведете своите лични данни, марка и модел на автомобила, номер на рама, регистрационен номер, както и дата, от която искате да е валидна застраховката. Новият Кодекс за застраховането, в сила от 1 ануари 2016 г., изисква да предоставите на застрахователя или застрахователния посредник и копие от част първа на Свидетелството за регистрация на МПС, в което се съдържат всички данни, имащи отношение към образуването на цената на застраховката.  По-надолу трябва да въведете още адреса, на който да ви бъде доставена полицата, както и телефон за връзка, за да се свърже куриерът с вас.

go4

5. Плащане. Можете да платите застраховката онлайн с дебитна или кредитна карта. Според новоприетия Кодекс за застраховането, плащането трябва да бъде извършено с банкова карта на ваше име, за да удостоверите съгласието си и да е валидна полицата. В противен случай ще трябва собственоръчно да подпишете хартиената полица, която ще получите от куриера.

Кога и как ще получа полицата си?

Според новия Кодекс за застраховането, застрахователят или застрахователният посредник, е длъжен, в срок от три работни дни, да предостави на застраховащия застрахователната полица на хартиен носител, подписана саморъчно от застрахователя, съответно застрахователния посредник. В този случай подпис на застраховащия върху застрахователната полица не е необходим. Доставката на полицата, сключена през WEBINS, е изцяло за сметка на Инстрейд Застрахователен брокер и поръчката онлайн няма да оскъпи застраховката Ви. Заедно със застрахователната полица, ще получите и контролен талон, стикер и Зелена карта, които са неразделна част от нея.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН