Новини

Търсите оригинален подарък? Подарете застраховка!

Застраховката дава сигурност, удобство, спокойствие, спестява време и нерви при беда.. и може да е полезна на абсолютно всеки

gift

Когато наближават празници, всички искаме да зарадваме близките си и да им направим едновременно оригинален, но и полезен и смислен подарък. Това важи с още по-голяма сила, когато и ние, и те, трябва да се съобразяват с бюджетни ограничения и не намират за много приемливо да харчат големи суми за вещи и услуги, от които трудно ще извлекат сериозна полза. Друг е въпросът, че дори за най-близките хора често е трудно да се прецени какво точно биха харесали и пак не е оправдано да се купуват вещи, които може директно да бъдат отхвърлени. Докато се отдаваме на подобни разсъждения и се чудим какво да подарим, често се оказва, че подходящият подарък е нещо, за което просто не сме се досетили, защото е малко по-различно от обичайната представа за подаръци. Но пък е също толкова полезно, колкото например нов смартфон.

Ние също се сблъскваме с подобни въпроси, избирайки подаръци за нашите близки. И наскоро установихме, че оригиналният и полезен подарък е буквално под носа ни. Подарък застраховка! Странно ли ви звучи? Е, в първия момент наистина звучи малко странно и може би шокиращо, скучно, твърде делово.. но всъщност има ред причини, поради които застраховката е напълно подходящ подарък, особено за хората, които са ни най-близки и за които най-много ни е грижа.

Подарявате застраховка – подарявате СИГУРНОСТ.

А чувството за сигурност е едно от най-важните неща за качествен живот. Финансова, социална, семейна.. има много форми на сигурността, а в настоящата трудна за всички икономическа ситуация, финансовата сигурност често е дефицит. Причините за това често са свързани с извънредни събития, които затрудняват бюджета и дори преобръщат живота ни. А застраховката е най-доброто средство за предотвратяване на такива катаклизми. Не ви се вярва? Ще дадем пример. Похарчили сте сериозна сума за нов автомобил, взели сте дори кредит, плащате всички разходи по вкарването му в движение като задължителна застраховка ГО, данъци, такси за регистрация, купувате консумативи, зимни гуми.. и след месец ставате участник в катастрофа, или пък ви го удрят на паркинг – и новият автомобил вече е за скъп ремонт, а не може да си го позволите. Ако имате Каско, единственото неудобство в този случай ви са няколкото часа, необходими да заведете щетите и да закарате колата в сервиз. Нямате финансови разходи, може би ще трябва да почакате известно време за ремонта. Вие обаче нямате Каско и възможностите са две, и двете неприятни: продължавате да карате повредената кола с риск да се увреди по-сериозно или наливате още пари в нея, въпреки че е нова и дори не сте изплатили първоначалната инвестиция. Подобни примери можем да дадем за много други неща – например нахлуване на крадци в дома или внезапно разболяване или злополука. Добрата новина е, че срещу всички тях има застраховка. Която не може да отблъсне крадците или да ви опази здравето, но поне ще понесе финансовата тежест, произтичаща от това.

Подаръкът, за който никой не се е сетил.

Има подаръци, на които всички бихме се зарадвали, но сами не бихме се сетили да си ги купим. Може да минаваме покрай тях всеки ден, но през ум да не ни мине, че може да са ни от полза. Голяма част от хората наистина не осъзнават, че застраховката може да им помогне, затова и се сещат за застрахователите едва след като ги сполети беда, когато вече е късно за застраховане. Може да направите голяма услуга на ваш близък, ако му подарите застраховка Имущество например, а защо не и Каско.

Това, за което все не ни стига бюджетът.

Неприятен факт е, че много хора по принцип са „За“ застраховките, но бюджетът и ежедневните разходи ги притискат и все не стигат до застраховка, освен задължителните, и в случай на беда се оказват още по-уязвими. Застраховките на дома например са едни от тези много полезни продукти, за много хора не успяват да отделят средства, въпреки че цените им не са високи. И ако някой им предложи такъв подарък, ще го приемат с радост, тъй като домът е нашата крепост и всяка сериозна щета в него може да наруши сериозно ежедневието ни. Ако и вие разполагате с ограничен бюджет, но търсите начин да помогнете, може да изберете застраховка с по-ограничено покритие. И ограниченото покритие със сигурност е по-добро от никакво. Например може да изберете само защита срещу Пожар и природни бедствия, бед клаузите за кражба на имущество, които най-много оскъпяват застраховката. Друг вариант е, ако човекът ви е по-близък, да комбинирате вашия ограничен бюджет  и неговия и да сключите застраховка с повече покрития.

Рационалният подарък.

В него няма никакъв елемент на изненада, а ако получателят му не е сантиментален и не държи на личния избор, няма да има и никакъв личен избор или особено отношение при избора. Това е чисто и просто да купите на някого нещо, което той сам си е избрал и посочил. Например задължителната Гражданска отговорност, която много хора подновяват на 1 януари. Може да звучи скучно, но едва ли има човек, който би отказал някой друг да му плати сметка, която е задължителна. Така че ако имате приятели, които не държат на картичките, захаросаните послания и красивите опаковки, спокойно можете да ги зарадвате с една Гражданска. Ако не можете да отделите бюджет за цялата, може и половината, или една от четирите вноски. Със сигурност ще бъде оценена.

Подарък за семейството.

От фирмата ви предлагат да си направите доброволна здравна застраховка, с колективна полица за всички служители и на атрактивна цена поради големия брой застраховани. В повечето случаи можете да добавите и членове от семейството си, дори да не работят във фирмата. Ако ви предложат подобно нещо (а сега за Коледа има и промоции), не се колебайте да го подарите на себе си и семейството си. Ще получите сигурност за цяла година, адекватно медицинско обслужване в държавни и частни болници без опашки и направления, та дори и разходи за лекарства. При това на цена, каквато няма начин да получите, ако решите да сключвате индивидуални или семейни полици.

Подарък за служителите.

Е, вярно е, че всички служители предпочитат бонуси в брой, а не метли, кокошки, кренвирши или каквото друго произвежда предприятието в натура. Но ако въпреки това не можете да си позволите да отделите голяма сума за коледни бонуси на вашите служители, може да им подарите здравна застраховка. От това печелите и вие, и те. Вие – парите, похарчени за застраховка, се отчитат като разход за фирмата. Също така не е нужно да давате всички накуп – може на ежемесечни вноски. Така разпределяте финансовата тежест на 12 равни месеца, а не всички бонуси наведнъж за Коледа. Служителите ви пък със сигурност ще са ви благодарни, въпреки че в първия момент може да приемат подаръка за странен. Ще го оценят още след месец, когато им се наложи да посетят доктора заради сезонния грип. И на следващата година може да ви питат колко струва застраховката, за да започнат да си я плащат сами, в случай че нямате възможност отново да им я подарите.

Благодарност.

Някои от близките ви може и да не оценят веднага стойността на подаръка-застраховка, дори може да ви се сърдят известно време, че сте похарчили парите си за това, а не за нещо друго, което да им достави моментна радост. Можете обаче да сте сигурни, че ако се наложи застраховката да влезе в действие, ще са ви благодарни. И тогава и вие ще благодарите на себе си, че сте направили правилния избор с този необичаен подарък и сте им помогнали да преодолеят извънредната ситуация. А ако до извънредна ситуация не се стигне – радвайте се още повече. Значи нищо лошо не се е случило!

***

Заедно с всички аргументи в полза на подаръка-застраховка, ние знаем, че купуването на подобен подарък не е толкова просто, колкото покупката на дрехи или обувки. Затова ви съветваме да обмислите избора си и най-добре да се консултирате предварително с получателя на подаръка. Модата на изненадите вече отминава и рационализмът все повече навлиза в ежедневието ни. Затова е малко вероятно да срещнете съпротива, ако директно споделите на близките си, че сте решили да им подарите застраховка, и обсъдите с тях от каква полица биха имали най-голяма нужда към момента. След това може да ги заведете в офиса на застрахователния брокер, където да ви предложат най-добрия вариант, и той да подготви полицата, която вие да платите. И тъй като, както казахме, изненадите вече не са на мода, изобщо не е задължително да подарите подаръка точно на Коледа. Съвсем спокойно отидете при брокера 1-2 седмици преди празниците, за да стане всичко спокойно. Ако държите в полицата да има коледно настроение, може да поискате тя да влезе в сила от 25 декември, или пък от 1 януари, ако предпочитате да е новогодишен подарък.

А защо да не подарите застраховка за Коледа и на себе си?

Ако вече се замисляте за подарък застраховка, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер, за да ви консултираме какъв продукт би бил подходящ за вашия случай. Не се колебайте да ни питате всичко, което не ви е ясно около застраховките, защото това е нашата мисия – да се грижим за клиентите си. И не забравяйте, че ние ви обслужваме не само при покупката на застраховката, а и след това, а в обслужването са включени и куп други безплатни услуги.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН