Новини

Читалище Родина ще бъде спасено!

Благотворителната кампания на БАЗБ „Да спасим читалище Родина“ приключи успешно!

baib-charity-final

Сградата на най-голямото читалище в България, която се намира в Стара Загора, ще бъде ремонтирана и дейността на десетките школи и самодейни състави ще продължи, благодарение на благотворителната кампания на БАЗБ.

Ние от БАЗБ сме щастливи да съобщим, че сумата, необходима за ремонт на сградата на читалище Родина-1860, пострадала тежко от наводненията през лятото и есента на 2014 година, бе събрана. Следва набирането на оферти и избирането на изпълнител за ремонта. Очаква се поправката на покрива, която е най-наложителна, да започне до два месеца. Така най-късно до края на лятото сградата трябва да бъде ремонтирана и дейността на над 2000-те деца, ползващи читалището, да продължи успешно. За правилното разходване на средствата ще следи комисия, в която ще има и член от БАЗБ.

Благодарим на всички наши колеги, партньори и индивидуални дарители, включили се в кампанията. За спасяването на читалище „Родина“ помогнаха компании от застрахователния бранш, между които застрахователни брокери – членове на БАЗБ и застрахователни компании. Успехът на кампанията ни е доказателство, че с общи усилия можем да помагаме за големи и важни каузи. Вярваме, че ще го правим и в бъдеще!

Кампанията „Да спасим читалище Родина“ започна през месец ноември 2014 година. Тя бе инициирана от БАЗБ вместо традиционния конкурс „Застраховател на годината“ заради природните бедствия, сполетели страната ни през миналата година. Заради новата вълна бедствия пред януари, кампанията бе удължена до края на февруари.

 

 

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН