Новини

Евроинс купува HDI

euroins-300x961.jpg

Евроинс Иншурънс Груп ще придобие още една застрахователна компания на българския пазар – HDI, която бе част от германската група Talanx, съобщиха от Еврохолд. Това е поредното изтегляне на чужд инвеститор от нашия пазар. По-рано Евроинс придоби бизнеса на Интерамерикан и QBE.

Евроинс Иншурънс Груп е подписала договори за придобиване на HDI Застраховане и HDI Strakhuvannya – българският и украинският клон на базираната в Хановер Talanx International. Брутният приход на двете компании възлиза на общо 29 млн. евро (2013 г.) – 13 млн. за българската и 16 млн. за украинската компания. Общата им печалба преди лихви и данъци е в размер на около 1 млн. евро за 2013 г.

Предстои одобрението на сделката от регулаторните органи в България и Украйна. Очаква се тя да бъде финализирана през второто тримесечие на 2015 година.

Придобиването на HDI България и Украйна е част от стратегията на Групата за експанзия и укрепване на позицията ѝ на една от водещите застрахователни компании  в Централна и Източна Европа, посочва от Ерохолд. След придобиването и на украинската компания, Евроинс ще оперира в 5 държави.

Като част от транзакцията, настоящият изпълнителен директор на HDI България, Петър Аврамов ще се присъедини към екипа на Евроинс България като главен изпълнителен директор на компанията. Това ще осигури плавен преход на процеса по сливането на двете компании.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН