Новини

ДЗИ и Нова телевизия с награди за пътна безопасност

roadsafety

Застрахователна компания ДЗИ и Нова телевизия са сред отличените с тазгодишните Годишни награди за пътна безопасност, които бяха раздадени на церемония на 9 декември.

Призовете се дават за четвърта поредна година от фондация „Годишни награди за пътна безопасност“. Тази година те бяха в шест категори: „Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации“; „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“; „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации“; „Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност“; „Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация „Професионална подготовка и квалификация” и „Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).

ДЗИ получи награда за кампанията си „Не си сам на пътя“, която призовава шофьорите да бъдат по-толерантни и отговорни. Призът е в категория „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“.

В категорията „Медии“ първото място взе репортерът на Нова телевизия Георги Георгиев за репортажите си в рамките на кампанията „Спри, животът е с предимство“.

В церемонията участва и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя подчерта, че пътната безопасност е сред приоритетите на сегашното управление и се надява през идната година жертвите по пътищата да намалеят.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН