Новини

Ивета Кунова е новият председател на БАЗБ

iveta-s3

Основателят и управител на Инстрейд Застрахователен брокер Ивета Кунова е новият председател на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Тя бе избрана единодушно на тазгодишното общо събрание на Асоциацията.

Ивета Кунова е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В застраховането работи от 1994 година. През 1995 година създава Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД, където е управител и до днес. Тя е сред учредителите на БАЗБ и е била избирана последователно за член на Управителния съвет и Етичната комисия и за заместник-председател на БАЗБ.

За нейни заместници съветът избра Теодор Христов от Дженерал Брокерс АД и Йордан Велев от ЗБК Балкан АД. Останалите членове на Управителния съвет са Мария Генева от Абакус брокер и Иван Дончев от Маринс Интернешънъл. Всички те бяха избрани с пълно мнозинство.

На първото събрание на новия Управителен съвет бяха поставени нови цели и обсъдени важни закони и решения, засягащи застрахователния бизнес. Новият УС на БАЗБ ще продължи политиката за утвърждаване на застрахователните брокери като безспорен фактор на българския застрахователен пазар и ще представлява интересите на застрахователните брокери и техните клиенти.

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери е водеща организация в сектора Застраховане. Създадена през 2010 година, в Асоциацията членуват 25 лицензирани застрахователни брокера, с утвърдено име на застрахователния пазар в България. Членовете на БАЗБ генерират над една трета от премийния приход на пазара на Общо застраховане в България.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН