Новини

Благотворителна кампания на БАЗБ

Благотворителна кампания на Българска Асоциация на Застрахователните Брокери БАЗБ

ДА СПАСИМ ЧИТАЛИЩЕ РОДИНА!

 

IMGA3860 IMGA3859

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ) взе решение да не провежда превърналия се в традиция конкурс „Застраховател на годината”. Мотивите за това решение са сериозните последствия от бедствията, сполетели страната ни през 2014 г. БАЗБ счита, че провеждането на тържествени събития на фона на човешките жертви и огромните материали щети, претърпени от собствениците на движимо и недвижимо имущество в засегнатите райони е неприемливо.

В знак на съпричастност към тази трагедия БАЗБ започва благотворителна кампания за справяне с последствията от природните бедствия и превенция на следващи щети.

Кампанията е под наслов ДА СПАСИМ ЧИТАЛИЩЕ РОДИНА!

Целта е спасяване на сградата на най-голямото читалище в България – „Родина – 1860” – Стара Загора. Горните етажи и покривът на читалището са пострадали тежко от обилните дъждове и ураганните ветрове през тази година. Сградата се използва от над 2000 души, предимно деца, включително самодейни състави, музикална школа и Детско-юношески ансамбъл „Загорче”. За да продължи дейността на всички кръжоци, школи и състави, е необходим спешен ремонт. Само с ремонт сградата ще бъде обезопасена и ще бъдат предотвратени нови тежки щети при бъдещи природни бедствия. Читалищната сграда е в самия център на града и ще се създаде пример за модел на гражданска активност и възможност за мултипликация на модела и в други общности. Цел на кампанията е и повишаване осведомеността на населението за възможностите за защита на имуществото от зачестилите природни бедствия.

Предвижда се укрепване покрива на сградата, подмяна на керемиди, на ел. инсталация, строително-ремонтни дейности по засегнатите горни етажи и зали. Набират се и доброволци за почистването на наводнените участъци от сградата и подпомагане на ремонтните дейности. Ремонтът ще бъде извършен от фирма, избрана от комисия от Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Читалище „Родина” и БАЗБ след набиране на оферти.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани и информационни срещи за представяне възможностите за защита на имуществото.

Средствата за ремонта на сградата ще се събират чрез банкова сметка. При желание от страна на дарителите се приемат и помощи под формата на материални ресурси и доброволни услуги.

 

Дарителска набирателна сметка:

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ)

Ти Би Ай Банк

IBAN: BG34TBIB93105014499601; BIC: TBIBBGSF

 

Набирането на средства ще продължи от 20.11.2014 г. до 31.01.2015 година. Решенията за разходването им ще се вземат от комисия от Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Читалище „Родина” и БАЗБ. Очакванията са за набиране на обща сума около     50 000 лева през периода на кампанията. Разходването на средствата ще започне при събиране на 20 000 лева.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ)
гр. София, ул. Янтра № 3Б;

тел.: +359 2 946 31 47. мобилен тел.: +359 882 444 595; www.baib.bg, office@baib.bg
Лице за контакти: Теодора Палигорова

 

Обществен дарителски фонд – Стара Загора

гр. Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев” 14

тел. +359 42 602-155, мобилен: 088484 3250, 0884842933; www.fund-sz.org, office@fund-sz.org

Лице за контакти: Даниела Димитрова

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН