Новини

Застраховка „Пиянство“ и „Отпадане“ предлагат за световното

Световното първенство по футбол в Бразилия е най-голямата мания на планетата за идните седмици. Както самото първенство и футболистите са застраховани за милиарди, така се предлагат и различни застраховки за феновете и зрителите. Китайски компании например предлагат застраховка срещу препиване и недоспиване на запалянковци, както и срещу разочарование при загуба на любимия отбор.

Тъй като в Китай заради часовата разлика мачовете се излъчват късно през нощта, това може да донесе различни неудобства на феновете. Затова и застрахователите предвидливо са измислили иновационни продукти, които да поемат поне част от тежестта.

Застраховка „Нощна птица“ например важи за 30 дни и покрива медицински разходи, свързани с остри респираторни инфекции, както и смърт вследствие на болести, свързани с недоспиването. Тя се предлага от компанията „Зонг Ан“. Същата фирма продава и полица „Пиянство“, която покрива медицински разноски, възникнали при интоксикация на твърде ентусиазирани фенове. Застраховка „Гурме“ пък покрива разходи за стомашни проблеми, възникнали след злоупотреба с храна по време на мачовете.

За феновете, които ще гледат мачовете извън дома си, има и полица „Футболно хулиганство“. Тя покрива инвалидност или смърт, причинени от сблъсъци с футболни хулигани.

Най-популярна от всички полици се оказала тази срещу пиянство, посочват от застрахователя.

Компанията „Анчън“ пък предлага застраховка „Разочарование“. Тя се продава едва за 8 китайски юана (1 евро) и осигурява обезщетение, ако любимият отбор отпадне от шампионата. Обезщетението е 49 юана (6 евро). От полицата обаче не могат да се възползват всички. Застраховката се предлага само на фенове на Аржентина, Франция, Германия, Холандия, Италия, Испания и Бразилия.

Вашата сесия е изтекла! Моля започнете отново.
БУТОН